Stomatologul nostru pedodont poate recomanda tratamentul de sigilare dentară pentru copilul dumneavoastră ca parte a planului său de îngrijire dentară preventivă. Sigilanții dentari sunt un instrument valoros în lupta împotriva cariilor dentare, în special în zonele greu accesibile ale gurii.


De ce să alegeți sigilarea dentară pentru copii?

Sigilanții joacă un rol crucial în prevenirea cariilor, oferind o barieră de protecție pe suprafețele de mestecat ale dinților din spate, unde este cel mai probabil să apară carii. Aceste zone pot fi dificil de curățat doar prin periaj sau prin folosirea aței dentare și necesită de obicei prin periajul profesional pentru a elimina resturile din șanțurile molarilor.

Sigilanții sunt de obicei recomandați pentru copii și adolescenți, dar pot beneficia și adulților. Studiile au arătat că sigilarea dentară poate preveni până la 80 la sută de degradarea dinților în primii doi ani de aplicare, cu protecție continuă de până la 50 la sută după patru ani. Copiii care primesc substanțe de etanșare sunt de trei ori mai puțin probabil să dezvolte carii, comparativ cu cei care nu o fac.

Când ar trebui copilul dumneavoastră să beneficieze de sigilarea dentară?

Momentul ideal pentru a lua în considerare soluțiile de sigilare este atunci când molarii copilului dumneavoastră încep să apară, de obicei între 6 și 12 ani. Echipa noastră de la Doctor Florea va monitoriza dezvoltarea dentară a copilului dumneavoastră în timpul controalelor regulate pentru a determina cel mai bun moment pentru aplicarea sigilării.

La ce să vă așteptați în timpul aplicării sigilantului?

Procesul de aplicare al sigilanților dentari este rapid, nedureros și non-invaziv. În primul rând, vom curăța cu profesional dinții copilului dumneavoastră pentru a ne asigura că sunt lipsiți de placă și de resturi alimentare. Apoi, se aplică un gel special de curățare pentru a pregăti dinții pentru sigilare. Odată ce dinții sunt uscați, materialul de sigilare este aplicat și întărit folosind o lumină albastră specială.

Aveți preocupări despre sigilarea dentară?

Sigilanții sunt considerați siguri și eficienți, cu un risc minim de efecte secundare sau reacții alergice. Cu toate acestea, dacă copilul dumneavoastră are alergii cunoscute, asigurați-vă că le discutați cu medicul dentist pediatru înainte de tratament.

Care sunt următorii pași?

Menținerea vizitelor regulate la stomatologie este esențială pentru monitorizarea sănătății bucale a copilului dumneavoastră și pentru asigurarea eficacității sigilantilor. În combinație cu examenele și curățările de rutină, substanțele de etanșare oferă protecție de lungă durată pentru zâmbetele celor mici.

Contactați echipa Doctor Florea chiar de astăzi pentru a afla mai multe despre sigilarea dentară și despre cum această procedură poate ajuta la menținerea zâmbetului sănătos al copilului dumneavoastră. Echipa Doctor Florea are peste 10 ani experiență în lucrul cu copiii și este aici pentru a răspunde oricăror întrebări sau nelămuriri pe care le puteți avea cu privire la îngrijirea dentară a copilului dumneavoastră.

Programare rapidă