Tratamente chirurgicale dentare în Pitești

Chirurgie dentară cu minim de durere

Chirurgia dentară implică folosirea tehnicilor și a instrumentelor adecvate pentru a trata și a corecta diverse afecțiuni și probleme din domeniul oral, contribuind la sănătatea generală a pacienților și la îmbunătățirea funcționalității și esteticii cavității bucale.

Chirurgia dentară include de asemenea extracțiile dentare, implanturile, tratamentele de os și alte afecțiuni ce necesită excizii.

dureri carii pitesti
tratament carii pitesti

Extracție molari de minte

În multe cazuri, extracția molariilor de minte este recomandată pentru a preveni complicații viitoare și pentru a menține sănătatea și alinierea corectă a dinților.

Scapă de durere

Eruptia molarilor de minte poate fi însoțită de durere, umflare și disconfort. Aceste simptome necesită uneori o operație foarte scurtă în care măseaua de minte este scoasă chirurgical.

O măsea de minte poate strâmba restul dinților

De multe ori, molarii de minte nu au suficient spațiu în arcada dentară pentru a erupa corect. Acest lucru poate duce la înghesuirea dinților adiacenți sau la alinierea incorectă a dinților, lucru ce produce durere și schimbă poziția naturală a dinților.

Adiția osoasă chirurgicală

Procedura de adiție osoasă, cunoscută și sub numele de augmentare osoasă, este o intervenție chirurgicală utilizată pentru a crește volumul sau grosimea osului într-o anumită zonă a maxilarului sau mandibulei. Această procedură este adesea necesară în cazurile în care există insuficiență de os pentru implanturi dentare sau alte tratamente de restaurare dentară.

Alegerea grefei osoase

În cazul lipsei de material pentru plasarea corectă a unui implant, se alege de cele mai multe ori folosirea unui material osos din altă parte a corpului, sau, există posibilitatea folosirii unor grefe din materiale sintetice sau animale.

Procedură sigură

Chiar dacă la prima vedere pare o operație complicată, este o procedură simplă, atât timp cât se stabilește un plan corect de lucru, înainte și după tratament, și se permite o vindecare înceată, în ritmul fiecărui pacient.

aditie osoasa pitesti stomatolog
tratament carii pitesti

Abcesul dentar - Infecția dentară

Un abces dentar este o acumulare de puroi în interiorul dintelui, în țesuturile din jurul rădăcinii acestuia sau în țesuturile moi din jurul dinților. Această infecție apare de obicei ca răspuns la o carie netratată sau la o traumă localizată la nivelul dintelui. Pentru momentele în care infecția nu pare să se retragă după tratamentul cu antibiotice, cea mai sigură solutie este cea chirurgicală

Drenajul abcesului

Dacă abcesul este accesibil, medicul dentist poate efectua un drenaj pentru a permite puroiului să se scurgă. Acest lucru poate fi realizat printr-o intervenție chirurgicală mică pentru a elimina puroiul și pentru a curăța zona afectată.

Tratament de canal

Dacă infecția a afectat pulpa dintelui, este posibil să fie necesar un tratament de canal radicular. Această procedură implică îndepărtarea țesutului infectat din interiorul dintelui și sigilarea canalului radicular pentru a preveni reinfectarea.


În cazul cel mai complicat, există posibilitatea de a propune extragerea dintelui pentru a trata complet infecțiile recurente.

aditie osoasa pitesti stomatolog

Te așteptăm la Doctor Florea pentru un consult


O consultare regulată la stomatolog oferă oportunitatea de a identifica și trata precoce problemele dentare, prevenind astfel complicațiile ulterioare și reducând necesitatea unor tratamente mai invazive sau costisitoare. Pe lângă tratamentul afecțiunilor dentare, stomatologul oferă sfaturi personalizate pentru igiena orală adecvată și îndrumare în adoptarea unor obiceiuri sănătoase pentru menținerea sănătății dentare pe termen lung.

Consultația la stomatolog nu ar trebui văzută doar ca o vizită de rutină, ci ca un pas proactiv pentru sănătatea integrală. Prin înțelegerea și angajarea pacienților în îngrijirea orală adecvată, stomatologul devine un partener valoros în menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor pe termen lung.

Investește în sănătatea ta dentară și programează-te acum!

albire dentara profesionala pitesti
Creăm împreună cel mai fermecător zâmbet, al tău!

Programări disponibile în cel mai scurt timp pentru o transformare completă a zâmbetului tău!

Realizările noastre!

Lucrăm cu o rată ridicată de eficiență
și satisfacție în toate tratamentele.

  • 1000+ Albiri realizate
  • 400+ Fațete dentare
  • 3+ Medici specializati
  • 20+ Ani experiență
  • implant megagen
  • implant dentar nobel
  • implant dentium
  • implant dentar bredent
Programare rapidă