Rezolva problemele estetice sau funcționale

Aparatul dentar

Cunoscut și sub denumirea de aparat ortodontic, este un dispozitiv folosit pentru corectarea poziției dinților și a mușcăturii în cazul problemelor precum dinții strâmbi, spații mari între dinți sau malocluzii (mușcături incorecte). Acest dispozitiv este folosit pentru a alinia dinții și a îmbunătăți aspectul, funcționalitatea și sănătatea generală a cavității bucale.

Există două tipuri de aparate dentare folosite. Aparatul dentar fix, care este cel clasic și aparatul dentar mobil, precum aparatul Spark

Aparatele fixe sunt cele mai frecvente și sunt formate din bracketuri (mici piese lipite pe fața dinților) și arcuri (care exercită presiune pentru a îndrepta dinții).
Aparatele mobile sunt detașabile și pot fi luate de pe dinți pentru igienizarea orală sau în anumite situații. Ele pot include aparate mobile clasice, cum ar fi aparatul dentar mobil cu arc sau aparate dentare invizibile precum aliniatoarele transparente Spark.


Scopul principal al aparatelor dentare este de a muta dinții în poziții corecte treptat, astfel încât să se obțină o aliniere corespunzătoare și o mușcătură corectă. Tratamentul cu aparat dentar este personalizat în funcție de nevoile și condițiile specifice ale fiecărui pacient și este supervizat de către un ortodont sau un medic dentist specializat în ortodonție.

albire dentara in pitesti
aparat dentar fix in pitesti

Aparatul dentar clasic

Aparatele dentare sunt esențiale pentru corectarea problemelor precum dinții strâmbi, spațiile mari între dinți sau mușcăturile incorecte, îmbunătățind aspectul, funcționalitatea și sănătatea generală a cavității bucale.

Beneficii estetice și emoționale

Aparatele dentare contribuie la obținerea unui zâmbet mai frumos și mai armonios, îmbunătățind aspectul estetic al feței, dar în același timp pacienții își recâștigă încrederea în zâmbetul lor, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stimei de sine și a confortului emoțional.

Sănătate pe termen lung

Corectarea problemelor ortodontice previne complicațiile viitoare, cum ar fi uzura anormală a dinților, durerile articulațiilor temporomandibulare și alte probleme asociate mușcăturii incorecte.


Soluția alternativă - Gutierele transparente Spark

Spark reprezintă un sistem de aliniatoare dentare transparente și detașabile, folosite pentru corectarea alinierii dinților și a mușcăturii. Acest tratament ortodontic este destinat persoanelor care doresc să-și corecteze problema de aliniere a dinților, dar preferă să evite aparatul dentar tradițional cu bracketuri și arcuri metalice.

Consult si creare seturi de aliniatoare

Medicul ortodont efectuează o evaluare detaliată a stării dentare și stabilește un plan de tratament personalizat. Se folosește o tehnologie de printare 3d pentru a crea seturi de aliniatoare, pe care pacientul le va schimba treptat pentru a migra dinții în poziția corectă.

Vizite recurente

După ce se folosesc seturile de aliniatoare primite, pacientul va verifica cu ortodontul său starea dinților și va primi seturi noi, care corespund stadiului tratamentului. Procesul este urmărit atent și după finalizarea purtării gutierelor transparente Spark, pentru a fii siguri că dinții rămân drepți pe perioadă lungă.

beneficiaza de aparat dentar transparent
tratament dinti strambi

Este aparatul dentar soluția potrivită pentru tine?


Aceste dispozitive ortodontice ajută la îndreptarea dinților strâmbi sau a spațiilor mari între aceștia, îmbunătățind astfel estetica și funcționalitatea zâmbetului. Beneficiile aparatelor dentare nu se limitează doar la estetică. Prin corectarea alinierii incorecte a dinților, ele previn complicațiile dentare, cum ar fi cariile, inflamațiile gingivale sau alte probleme asociate. Un aliniament corect al dinților contribuie la o sănătate orală mai bună și la o funcționare corespunzătoare a sistemului dento-maxilar.

Aparatele dentare reprezintă o investiție în sănătatea și estetica dentară, aducând beneficii semnificative pentru un zâmbet sănătos și frumos!

albire dentara profesionala pitesti
Creăm împreună cel mai fermecător zâmbet, al tău!

Programări disponibile în cel mai scurt timp pentru o transformare completă a zâmbetului tău!

Realizările noastre!

Lucrăm cu o rată ridicată de eficiență
și satisfacție în toate tratamentele.

  • 200+ Aparate aplicate
  • 100+ Gutiere Spark realizate
  • 2+ Medici specializati
  • 20+ Ani experiență
  • implant megagen
  • implant dentar nobel
  • implant dentium
  • implant dentar bredent
Programare rapidă