În copilărie, pierderea unui dinte ar putea însemna vizita mult așteptată a Zânei Măseluță. În calitate de părinte, totuși, poate fi înfricoșător să aflați despre posibilitatea unei extracții dentare a copilului dumneavoastră. Sănătatea pacienților noștri este întotdeauna prioritatea noastră principală, așa că vom discuta fiecare opțiune cu părinții înainte de a lua o decizie cu privire la extracții.

 

Iată câteva motive pentru care o extracție poate fi o opțiune:

Traumatismele dentare

Dacă copilul dumneavoastră a avut un accident care s-a finalizat cu un dinte permanent ciobit sau crăpat, care este aproape de erupție, recomandarea noastră ar fi de a face o extracție, însă abia după consultul inițial, unde vom stabili nivelul traumatismului.

 

Boala dinților sau a pulpei dentare

Când cariile dentare sunt nesupravegheate și ajung în centrul dintelui, pot infecta vasele de sânge, nervii, gingiile și chiar și osul maxilar de dedesubt. Vom evalua cu atenție dintele pentru a determina cel mai bun curs de acțiune.

 

Pregătirea ortodontică

Aglomerarea excesivă în gura unui copil nu permite spațiu pentru dinții permanenți să erupă acolo unde ar trebui. Îndepărtarea dinților de lapte poate lăsa mai mult spațiu pentru ca dinții permanenți să crească, ceea ce este util în special în timpul tratamentului ortodontic pentru a  ne asigura ca toți dinții vor ieși drepți sau doar puțin strâmbi.

 

Dinți de lapte încăpățânați

Uneori, dinții de lapte vor refuza să cadă singuri, ceea ce face fie dificilă erupția dinților permanenți, fie provocând erupția dinților permanenți lângă dintele de lapte. Uneori ne referim la aceștia drept „dinți de rechin”. Extracția dinților de lapte este esențială pentru a accelera și corecta procesul de erupție a dinților permanenți.

 

Molarii de minte impactati

Molarii de minte apar de obicei în jurul vârstei de 17 și 21 de ani. Scopul molarilor de minte este pentru a asista masticația, dar pot duce la probleme dacă nu există suficient spațiu pentru ca aceștia să iasă corect la suprafață. Acest lucru poate duce la blocarea alimentelor între molari sau la crearea unei deschideri prin care bacteriile pot intra în gingii.

 

Cum poate fi salvat dintele copilului meu?

În multe cazuri, dintele copilului dumneavoastră poate să nu necesite extracție. Ne vom asigura că evaluăm nevoile copilului dumneavoastră și vom oferi un plan de tratament care este cel mai bun pentru sănătatea și dezvoltarea copilului dumneavoastră.

 

Pedodonții noștri pun întotdeauna confortul copilului dumneavoastră pe primul loc.

Echipa noastră de specialiști în stomatologie pediatrică oferă o atmosferă confortabilă în care copiii se pot simți în siguranță și în largul lor. Oferim opțiuni de anestezie avansate pentru a ajuta copilul să se relaxeze și apoi oferim instrucțiuni de îngrijire pentru a ajuta copilul să se recupereze cât mai repede posibil. Dacă copilul dumneavoastră a suferit vreo traumă bucală sau se plânge de dureri dentare, apelați-ne pentru a putea stabili cel mai bun plan de tratament.

Programare rapidă