Toată lumea își dorește un zâmbet frumos aliniat natural și nu este un secret că aparatele dentare de la Clinica Doctor Florea pot ajuta la obținerea unuia! Dar știați că purtarea aparatului dentar are și mai multe beneficii în afară de îndreptarea dinților?

Pe lângă beneficiile estetice ale aparatului dentar, există și o serie de beneficii pentru sănătate pe care pacienții cu aparat dentar le vor experimenta. În multe cazuri, pacienții cu probleme ortodontice pot să nu fie conștienți de pericolele asociate cu dinții nealiniați și mușcătura incorectă. Este bineînteles adevărat că aparatul dentar ortodontic vă poate oferi un zâmbet frumos însă echipa Doctor Florea vrea să înțelegeți celelalte aspecte pozitive care pot rezulta din utilizarea aparatului dentar și cum vă pot îmbunătăți sănătatea orală.

 

Cariile dentare si bolile gingiilor

Dinții dumneavoastră se pot suprapune unul pe altul și pot crea spații strânse între ei atunci când sunt strâmbi sau aglomerați. Acest lucru poate face foarte dificil periajul și folosirea aței dentare în mod eficient, ceea ce permite acumularea bacteriilor și a plăcii bacteriene ceea ce va duce în cele din urmă la carii dentare și la boli ale gingiilor. Cu tratamentul ortodontic, dinții dumneavoastră vor deveni aliniați și distanțați corespunzător și vor permite un periaj mai eficient. Riscul crescut de boli orale, cum ar fi parodontita și bolile gingiilor, este unul dintre preocupările principale ale ortodonției. Pacienții cu dinți grav strâmbi sau nealiniați au în mod natural microfisuri sau crăpături care nu se regăsesc în mod normal la persoanele cu dinții drepți. Aceste crăpături acționează în esență ca ascunzișuri pentru acumularea de alimente și bacterii și îngreunează pacienții să atingă nivelul necesar de igienă dentară necesar pentru a preveni dezvoltarea problemelor de sănătate. Dacă pacienții nu reușesc să mențină igiena orală adecvată, acumularea de alimente și bacteriile se poate dezvolta cu ușurință în placă, tartru, carii și, eventual, boli. Corectarea dinților cu ajutorul aparatului dentar poate elimina aceste zone greu accesibile, scăzând astfel riscul general de boli bucale. Atunci când aparatul dentar corectează distanța dintre dinți și scapă de spațiile înguste, pacienții sunt capabili să perieze și să folosească ata dentară mai eficient și să nu rateze zonele esențiale ale gurii.

În afară de sănătatea orală, a avea dinți drepti poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea generală a unei persoane. Când fălcile pacientului nu se aliniază corect, apare o mușcătură nealiniată. Ca rezultat, pacientul poate avea probleme de mușcătură care pot cauza stres neobișnuit și periculos pentru anumite dinți și zone ale gurii. În timpul mesei și a altor activități de zi cu zi, această distribuție neuniformă a presiunii poate provoca încordări asupra maxilarelor, mușchilor și ligamentelor. Stresul neobișnuit asupra anumitor dinți îi poate face în cele din urmă să slăbească și să devină susceptibili la ciobire și rupere. Acest lucru poate duce la infecție și la o posibilă extracție dentară. Corectarea mușcăturii prin utilizarea aparatelor dentate poate ajuta la prevenirea și reducerea riscului acestor probleme, contribuind astfel la sănătatea generală a pacientului. Unii pacienți se confruntă cu probleme precum dinții frontali proeminenti. Acest lucru poate fi potențial periculos, în special pentru persoanele care sunt implicate în activități fizice sau sporturi de contact, care cresc riscul de traume la nivelul gurii. Acești pacienți prezintă un risc mai mare de ciobire și rupere din cauza poziționării dinților. Pentru a evita riscurile asociate cu dinții frontali proeminenti, trebuie neapărat să ia în considerare tratamentul ortodontic prin aparat dentar.

 

Dificultăți de vorbire

Dinții dumneavoastră joacă un rol esențial în vorbire. Când sunt în afara liniilor sau se înclină prea mult înainte sau înapoi, acest lucru vă afectează tiparele de vorbire, ceea ce poate provoca jenă și frustrare. Brecheții aparatului dentar pot ajusta poziționarea dinților pentru a permite o vorbire mai clară și mai profesionistă. Ei pot schimba dinții cu probleme care pot cauza impedimente jenante de vorbire. Atunci când o supramușcătură sau submușcare este ajustată, pacienții pot pronunța anumite cuvinte într-un mod natural.
Spațiile dintre dinți pot provoca, de asemenea, șuierat, pe care aparatul dentar le poate repara prin închiderea golurilor. Pronunția incorentă a cuvintelor poate fi îmbunătățită și cu ajutorul aparatelor dentare prin realinierea maxilarului sau a dinților, ceea ce deschide spațiul pentru ca limba să se miște cu mai multă ușurință.

 

Eroziunea osoasă

Când nu există dinți de susținut, țesuturile osoase și gingivale vor începe să se erodeze. Acest lucru este valabil și pentru dinții prost aliniați care lasă goluri și spații sau exercită prea multă presiune pe osul maxilarului din cauza unei mușcături proaste. Oasele și țesuturile sunt mai puțin probabil să se erodeze și pot continua să susțină dinții în noua lor aliniere cu aparatul dentar, iar aparatul dentar ajută, de asemenea, la susținerea oaselor și țesuturilor din gură. Bracheții mișcă ligamentele parodontale prin întinderea țesuturilor conjunctive și a nervilor. Bracheții  ajută la prevenirea eroziunii gingiilor și va atenua presiunea din osul maxilarului prin repararea unei mușcături proaste în timp. Oasele se reconstruiesc în mod natural odată ce sunt așezate în noul lor loc.

 

Digestie

Dinții dumneavoastră joacă un rol important în digestie. Înainte ca alimentele să ajungă în stomac, acestea au fost asistate pentru a fi digerate chiar de către dinți. Cu toate acestea, dacă dinții sunt foarte deformați, este posibil ca aceștia să nu-și joace rolul în descompunerea alimentelor atât de eficient pe cât ar trebui înainte ca acestea să intre în stomac. Dinții ajută la digestie doar atunci când puteți mesteca bine alimentele și sunt înghițite într-o formă cât mai usor procesabilă de către stomac.

 

Dacă în prezent sunteți nemulțumit de felul în care arată dinții dumneavoastră și ați dori să aveți un zâmbet mai frumos pentru lunile de vară care urmează, programați o consultație la ortodontul echipei Doctor Florea, care va putea să-și ofere sfatul și să pună în aplicare un plan de tratament cu un aparat dentar aproape invizibil!

Pentru programări, completați formularul de contact sau apelați-ne la numărul de telefon pe care îl puteți găsi aici.

 

Programare rapidă